Jouw bruidsboeket samenstellen. Hoe doe je dat?

Heb je lievelingsbloemen? Verwerk deze als het kan in je boeket! Er zijn veel verschillende soorten bloemen voor jouw bruidsboeket. Maar er zijn ook diverse stijlen, vormen en technieken. Belangrijk is dat jouw bruidsboeket aansluit bij je jurk/outfit, figuur en uitstraling van jou en jullie samen. Een persoonlijk & uniek bruidsboeket wat precies bij jullie past! Denk ook aan corsages, autoversiering, tafelversiering en andere bloemenstyling in de kerk of op de feestlocatie!

Het jaargetijde waarin je trouwt kan invloed hebben op de keuze van je bloemen. De meeste bloemen zijn jaarrond te verkrijgen. Echte seizoensbloemen zijn bijvoorbeeld tulpen (april – mei), pioenrozen (juni) en zonnebloemen (juli – augustus).

Technieken

Handgebonden bruidsboeket

Handgebonden bruidsboeket

Handgebonden bruidsboeket

Een handgebonden boeket is een boeket waarvan je de stelen daadwerkelijk in je handen hebt. Je kunt vaak met deze techniek een nonchalant, natuurlijk effect bereiken. Een nadeel is dat het boeket redelijk zwaar kan zijn. Ook heb je een flinke bundel stelen in je hand.

   

Draadgebonden boeket

Draadgebonden boeket

Draadgebonden bruidsboeket

Bij een draadgebonden boeket worden alle bloemen apart op een draad gezet. Hierdoor creëer je een dun handvat. Alle bloemen kunnen precies in de gewenste richting worden geplaatst. Dit boeket is qua gewicht minder zwaar als een handgebonden boeket. Alle    bloemen zijn voorzien van een watje. Hierdoor blijven de bloemen vochtig!

   

Gestoken bruidsboeket (bridy)

Gestoken bruidsboeket (bridy)

Gestoken bruidsboeket (bridy)

Een bridy is een plastic houder waar een bolletje steekschuim inzit en waar de bloemen en het blad in worden gestoken. De bloemen kunnen op alle gewenste plaatsen worden gestoken. De bloemen worden voorzien van water tijdens je trouwdag.

   

Scepterboeket

Scepterboeket

Scepterboeket

Een scepter is een stafje. Het scepterbruidsboeket wordt gekenmerkt door zijn extreem lange steel met daarop een bolletje of staande druppelvorm. Het is en blijft een unieke vorm!

   

Framebruidsboeket

Een framebruidsboeket is een bruidsboeket gemaakt op een frame. Het frame bepaalt de vorm van het boeket. Alle materialen kunnen rusten op het frame. Hierbij kun je de bloemen handgebonden of op draad verwerken. Vaak wordt bij deze techniek gekozen om de bloemen te lijmen. Het frame kan tevens als een decoratieve functie dienen. Tip: Met een framebruidsboeket kun je in alle vormen en stijlen werken.

Gelijmd framebruidsboeket

Gelijmd framebruidsboeket

Gebonden framebruidsboeket

Gebonden framebruidsboeket

Vormen van bruidsboeketten / bruidssierraden

Druppelvorm boeket

De naam zegt het al. Het boeket loopt in een druppelvorm. Deze kan handgebonden of op draad worden gemaakt.

Biedermeijer boeket

Een biedermeijer is een ronde/bolvormige schikking. Je kunt deze vorm zowel handgebonden, bridy als op draad maken.

Vrije vormgeving

Deze vormgeving kun je op alle technieken toepassen. Een vrije vormgeving wordt vaak op een frame uitgevoerd. Denk ook bijvoorbeeld aan een tasje van bloemen! Of een mooie uitgewerkte armband.

Stijlen voor je bruidsboeket / bruidssierraad

 • Klassiek
 • Romantisch
 • Landelijk
 • Natuurlijk
 • Artistiek
 • Brocante
 • Vintage
 • Ibiza style
 • Fun
 • Modern
 • Design

Maak een afspraak!

"Heb je lievelingsbloemen?
Verwerk ze in je boeket!"