Rozenfestival Lottum 2016 - Rozen uit de kunst

donderdag 4 augustus 2016 door Moniek Koopmans

Het rozenfestival vindt plaats van 12 t/m 15 augustus. 

Dance the Flower Power met Floral Dance Art

Rozen uit de kunst; kijken we naar kunst; is pop-art een stroming die voor iedereen toegankelijk werd gemaakt. Alledaagse onderwerpen werden verheven tot kunst, denk maar aan het beroemde Campel soup van Andy Warhol. In dit rozenfestival verheffen wij de Roos tot kunst. In ons paviljoen op het Maasplein staat de Roos in de hoofdrol. 

In de show "Dance the Flower Power" grijpen wij terug naar muziek van de jaren 70 met een knipoog naar de bloemsierkunst van nu. Vernieuwende vormgeving en technieken binnen de bloemsierkunst worden in een wervelende hippie- show gepresenteerd. 

Moniek Koopmans (Floral Dance Art), samen met Erwin Michielsen en Ger Hoebers laten de toeschouwer genieten van diverse rozenarrangementen waarbij hallucinerende gevoelens worden opgeroepen. In een rozendecor waarbij meer dan 10.000 rozen zijn verwerkt is het tijdsbeeld van de bloemenkinderen uit de jaren ’70 opnieuw te beleven. Op muziek van toen, met florale arrangementen van nu wordt een kunstzinnige performance gepresenteerd. Dit optreden vindt dagelijks plaats in het paviljoen:

“Dance the Flower Power” op het Maasplein.

De voorstellingen vinden plaats:

Zaterdag, zondag, maandag: 11.00 – 12.30, 13.30- 15.00, 16.00-17.30 uur

Floral Dance Art

 

Moniek Koopmans

Moniek Koopmans is al ruim 15 jaar werkzaam als bloemsierkunstenaar. "Het ene moment ben ik bezig met rouwbloemwerk, het andere moment sta ik voor de klas of geef ik een workshop. De spanning stijgt wanneer er weer een bloemenshow voor de deur staat!"

"Kom ook naar het Rozenfestival in Lottum"