Over Moniek Koopmans

Moniek's acht blaadjes

  • Creatief in alle stijlen

  • Al meer dan 19 jaar ervaring

  • Maatwerk, alles is uniek

  • Persoonlijk contact

  • Huisbezoek voor rouwwerk

  • Passie voor bloemen & dans

  • Bloemwerk op bestelling

  • Altijd verse bloemen

Leuk dat je meer over mij wil weten! Ik ben Moniek Koopmans, bloemist & docent. Geboren in '83 en woonachtig aan de rand van de Peel, Meijel. Ik ben een allround bloemist/arrangeur. Je kunt bij me terecht voor het verzorgen van rouwbloemwerk, bruidsbloemwerk, workshops en bloemevents waarin ik grote versieringen verzorg.

Floral & Dance

Floral Dance Art. Met zo'n naam kun je natuurlijk niet anders dan gek zijn op bloemen & dansen. Het maken van veldboeketten en dansen deed ik al van kinds af aan. Ik startte in 2002 mijn eigen zaak 'Bloemboetiek Moniek'. Dit deed ik naast mijn vakopleiding bloemschikken. Ik kon er geen genoeg van krijgen en bleef maar doorleren in het vak. Vervolgens ging ik naar de opleiding voor docent bloemsierkunst en plakte ik er mijn Proeve van Meesterschap aan vast. Een kroon op mijn werk. Zo is de naam Floral Dance Art in 2007 ontstaan. Voor mij is de beweging in werkstukken erg belangrijk en daardoor is de Floral Dance voor mij altijd aanwezig... Dat is en blijft de Art (kunst) voor mij!

Ervaring & opdrachtgevers

Ik ben een ervaren bloemist/arrangeur en docent. Vreugde & verdriet, een lach en een traan kom ik tijdens mijn werk veelal tegen. Mijn missie is de bloemenboodschap van de klant te vertalen in bloemen.  | FLORIOGRAFIE | 

Meer dan 20 jaren heb ik ervaring in het maken van rouwbloemwerk. Dit is voor mij op de dag van vandaag zeer dankbaar werk. Bij elke uitvaart stap ik er met nieuwe kracht in en streef ik ernaar om het werk zo uit mijn handen te laten komen zodat de klant er met bewondering naar kan kijken. Dat is voor mij elke keer opnieuw weer een waardevolle en nieuwe uitdaging. Het geeft mij voldoening en het voelt heel goed. Bloemen maken de verbinding met mensen en daar ligt mijn passie en hart voor het vak.  

Vrije tijd

Als Limburgse mag ik graag van het leven genieten. Samen met Roy en onze dochters Eva & Liz plukken wij de dag! Wij wonen op onze droomlocatie. Wonen en werken op de Nederweerterdijk in Meijel. Onze locatie lekker omgeven door veel groen en omringd door ons eigen bos. Ik wandel graag in de natuur en geniet van lekker kopje koffie/thee in de tuin... Samen uiteten vind ik heerlijk om te doen...

Ik ben altijd bezig met bloemen! Dit is zo mijn grote passie en is daarmee mijn leven geworden... Ik zie mijn werk als hobby! 

En een voor een heerlijk avondje stappen ben ik ook echt voor te porren!

"Bloemen kunnen veel overbrengen, een wens of een lief gebaar. Je kunt er je gevoel mee tonen of gewoon zomaar...."